Glutenfritt Bröd

brod
Varför är det fortfarande så svårt att få tag på glutenfria bröd på bagerier och varför erbjuds det nästan aldrig det på restauranger? Vi har bakat ett glutenfritt bröd som är enkelt att göra och smakar himmelskt gott.

GLUTENFRITT BRÖD:

Detta saftiga och goda recept behövs inte följas slaviskt, det går bra att använda det mjöl/gryn man har hemma.

1 dl psylliumfröskal
2 dl majsmjöl/rismjöl
2 dl glutenfritt havremjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl boveteflingor
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
½ dl linfrö
0,5 dl kokosolja/rapsolja
5 dl vatten
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 rivet päron el ½ dl agavesirap
hackade russin/aprikoser

Blanda alla ingredienser. Olja en avlång form och häll i smeten.
Grädda i mitten på 175 grader i 1h.
Klart!

Låt brödet få vila innan du skär upp det.

Cleansing Days rekommenderar att bre lite kokosolja och nötsmör på en brödskiva, samt toppa med några skivor bananer. Mums!

PS. För er som inte har tid eller ingredienser så tipsar vi om en brödmix från Ewalle, glutenfritt och ekologiskt, finns på dem flesta välsorterade butiker. Superenkelt och gott, det enda du behöver lägga till är soya-, havre- eller vanlig yoghurt.