Frågor och svar

Varför ska man cleansa?
Din kropp samlar dagligen på sig gifter från både bl.a mat, kläder, krämer och föroreningar i din omgivning.
Vid en juice cleanse låter du matsmältningen och de inre organen få en välbehövd paus. Kallpressad juice är full av vitaminer, mineraler, antioxidanter, klorofyll och livsviktiga enzymer som direkt går ut i blodet och gör nytta.

Hur går det till?
Du dricker juicer under en dag eller fler.
Börja morgonen med ljummet citronvatten och fortsätt med de resterande juicerna på fastställda tider. Drick mängder med vatten, gärna lite uppvärmt, då kroppen har en tendens att frysa dessa dagar, och gärna massor av örtte. Men undvik kaffe och drycker med koffein och socker. Om du får huvudvärk kan det vara ett utrensningssymtom, antingen av kaffeberoende eller av att du druckit för lite vatten. Vi har alla olika förutsättningar, så bli inte orolig om du känner dig lite hungrig, men du ska INTE känna dig orkeslös eller tappa humöret.

Vad är det för skillnad på kallpressad juice och vanlig råsaftcentrifug?
Att använda kallpress innebär att du får ut fem gånger mer näring än en vanlig juicemaskin. Man framställer juicen genom att försiktigt pressa grönsaker och frukt genom ett högt tryck. Vid kallpressning utsätts inte näringen för värme och syre, vilket leder till ökat näringsinnehåll och längre hållbarhet – tre-fem dagar i försluten flaska i kylskåp. På detta sätt skapas en näringsmässigt optimal juice.

Vad är det för skillnad med att cleansa eller detoxa?
-Att cleansa betyder att ”rena”, alltså kroppen får tid över att städa när vi endast dricker juicer. Genom att göra detta regelbundet, gärna en gång i veckan, så har sjukdomar svårare att få fäste.
-Att detoxa betyder ”avgifta”, detta är som en kur man gör under flera dagar, för att rensa bort samtliga gifter ur kroppen. Detta gör man någon gång då och då.

Jag har problem med min mage.
På vilket sätt kan detta hjälpa mig med det?
Har du problem med sura uppstötningar, magkatarr, kramp, uppblåsthet, förstoppning, diarré och huvudvärk kan detta vara tecken på att matsmältningen inte fungerar som den ska. Näringen i juicen är lättupptaglig och går direkt ut i blodet eftersom fibrerna separerats från juicen och då inte behöver tas hand om av matsmältningen, detta hjälper matsmältningen att återhämta sig så att magen kan komma i form.

Går det bra att göra det här i samband med 5:2 diet?
Absolut. Du kan byta ut en av dagarna och endast dricka juicer. Då vet du att du får i dig massa näring samtidigt som du fastar. Annars är det lätt att man stirrar sig blind på kalorier och glömmer näringstätheten.

Är era juicer ekologiska?
Självklart!
Allt är ekologiskt och av bästa kvalitet, vi får nya levereranser varje dag. Det är ingen mening med att rena sin kropp och under tiden stoppa i sig nya gifter.