Kakor är utmärkta att ha med sig som mellanmål när magen börjar kurra, men det är inte alltid kakor är det mest hälsosamma alternativet – åtminstone inte om man talar om klassiska alternativ. Det finns dock sätt som du kan baka kakor utan att använda dig av varken mjöl eller vitt socker. På så vis kan du skapa goda och nyttiga kakor som lämpar sig utmärkt till mellanmålet. Vi berättar hur!
Vi har tagit fram ett riktigt bra och uppskattat recept på glutenfria och veganska avokadokakor. Med avokado kan man faktisk baka mycket mer än man kan tro och får dessutom en mycket härlig och krämig konsistens på bakverken. Till det här receptet behöver du endast avokado, kakao, kokossocker, bakpulver, kaffe och kanel.
Så gör du
Vi har förklarat receptet i korta drag, men vill du läsa mer om ugnstemperaturer och liknande rekommenderar vi ett besök på vinochmatguiden.se online.
1. Blanda ihop kokossocker, kakao, kanel och avokado (1 st) i en skål.
2. Mosa ihop hela blandningen för hand eller med hjälp av en stavmixer.
3. Tillsätt bakpulver och en kaffeblandning.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och in i ugnen i 15 minuter.